Februar: Andaktsmåned for renselse (Norwegian bokmål)

Ritual by: Florian Schlie, translation by Ina

Du trenger

  • Et skrin til Hekate med et bilde eller en statue av Gudinnen.
  • To lys til å lyse opp skrinet.
  • Et hvitt, rødt eller gult kubbelys.
  • Et eple eller granateple (som offergave).
  • Tre boller.
  • Hvitløk, løk eller et egg.
  • Vann (kildevann om mulig).
  • Lavendel, basilikum, rosmarin eller isop.
  • Røkelse (for dette ritet anbefales røkelse med rensende egenskaper, for eksempel furuharpiks, salvie, lavendel, frankincense, sandeltre).

Forberedelser

Forbered skrinet for Hekate. Statuen/bildet bør være midt på i bakgrunnen av skrinet. Sett et lys på hver side av statuen/bildet. Sett det hvite/røde/gule kubbelyset foran eplet/granateplet og arranger bollene rundt dette lyset. Fyll en bolle med vannet og ha litt av urten (lavendel/basilikum/rosmarin/isop) oppi. Ha hvitløken/løken/egget oppi bolle nummer to og bruk den tredje bollen for røkelsen.

Ritet

Del 1: Tenning av lysene

Tenn de to lysene på hver side av statuen/bildet av Hekate. Si:

«Jeg tenner disse guddommelige flammene i Den Store Gudinne Hekates navn. Må hennes gudommelige ild være til stede på skrinet mitt, og må hennes lys gi beskyttelse og velsignelser.»

Fokuser på flammene en stund – se og kjenn på lyset som flammene lager. Se på ilden. Se og kjenn på atmosfæren som ilden lager på skrinet ditt. Lukk øynene dine, pust dypt tre ganger og slapp av.

Se for deg stjernene som skinner sterkt over deg på himmelen. Se for deg at det sølvaktige lyset deres strømmer ned inn i kroppen din og fyller deg helt. Du begynner å lyse med et sølvaktiv lys. Se for deg jordens indre under deg. Se for deg en gylden orm som kryper opp til deg. Denne ormen er ren livskraft – den sløyfer seg rundt kroppen din og jordens livskraft fyller deg opp. Du begynner å bade i en gylden glød.

Se for deg og kjenn den himmelske ilden til stjernene og den underjordiske ormekraften fylle deg. Se for deg at en gnist begynner å skinne i brystet ditt. Gnistens lys skinner sterkere og sterkere helt til en strålende sol brenner inni brystet ditt.

Åpne øynene dine og se på skrinet foran deg.

Hold hendene dine over skrinet ditt og se for deg at de himmelske og underjordiske kreftene strømmer ut gjennom hendene dine og inn i skrinet. Se for deg at hendene dine begynner å skinne. Uttal de Efesianske bokstavene om og om igjen: Askion, Kataskion, Lix, Tetrax, Damnameneus, Aisia og se for deg at en sfære av lys omgir deg og skrinet ditt. Skrinet er midtpunktet for til denne hellige sfæren. Den guddommelige ilden fra dine skrinflammer fyller opp sfæren rundt deg.

Når du føler at nok er nok, slutt å uttale de Efesianske bokstavene og ta til deg hendene dine igjen.

Del 2: Invitere Gudinnen

Tenn røkelsen og si:

«Jeg tenner denne røkelsen for den store Hekate, må denne duften ønske henne velkommen til dette skrinet.»

Lukk øynene dine. Slapp av og se for deg en vakker, ung kvinne. Hun har på seg en helhvit kjole med pyntegjenstander i gull. På føttene har hun sandaler i gull. Håret hennes er brunt, men skinner med et gyldent lys. En gylden aura omringer Gudinnen. På hodet har hun en skinnende tiara av gull. Et safranfarget slør omgir skuldrene hennes. Hun holder en brennende fakkel i hver hånd. Rundt halsen hennes henger et smykke med en gylden nøkkel.

Se for deg at hun står bak skrinet ditt så lysene du har tent brenner foran henne.

Løft hendene dine mot himmelen. Begynn å hviske om og om igjen: Io Hekate, Io Pasikrateia… med lukkede øyne. Se for deg Gudinnen stå ved skrinet ditt mens du hvisker dette om og om igjen. Gå fra å hviske til å si ordene høyere og høyere (så høyt som er mulig der du bor) og når du føler at det er nok, åpne øynene dine og si:

«Hekate Pasikrateia – store og mektige Gudinne,

himmelsk, jordisk, underjordisk,

nøkkelbærende dronning av kosmos,

besjeler av liv,

bærer av gudommelig ild,

du som har makt over jord, sjøer og himmel,

allmektige dronning.

Vær her ved dette skrinet,

og ta med din beskyttelse, dine velsignelser og din kjærlighet!»

Senk hendene dine så de peker på skrinet ditt. Ta på skrinet. Åpne deg for nærværet hennes. Fokuser på ditt indre bilde av Hekate og se på skrinet med dine fysiske øyne (du kan si Io Hekate, Io Pasikrateia om og om igjen helt til du føler nærværet hennes, men dette er valgfritt).

Del 3: Offergave til Gudinnen

Brenn litt mer røkelse. Løft den og la den sirkle over skrinet tre ganger. La røyken røre ved bildet/statuen av Gudinnen. Si: «Jeg byr deg denne røkelsen, Io Hekate, Io Pasikrateia.»

Sett røkelsen tilbake på skrinet.

Ta eplet/granateplet i hendene dine. Se for deg at eplet begynner å gløde med et gullaktig lys. Si:

«Hekate skinnende jomfru, lysbringer, fakkelbærende dronning

ta imot disse offergavene. Vær nådig mitt rite.»

Legg eplet/granateplet tilbake på skrinet.

Del 4: Renselse

Be til Hekate og be om hjelp til å rense deg selv fra all negativitet og skadelige innflytelser.

Ta hvitløken/løken/egget ut av bollen og hold den i hendene dine. Se for deg at alle negative energier strømmer ut av kroppen, auraen og sjelen din i form av mørk energi inn i hvitløken/løken/egget og at den trekker all negativ energi ut av deg. Du kan fokusere på spesifikke temaer som du ønsker å bli kvitt – for eksempel frykt, tristhet eller sykdom, eller så kan du fokusere på alt som er negativt uansett om du tok det inn i deg selv eller lot det gå ut over andre (med hensikt eller uten). La all negativiteten strømme inn i hvitløken/løken/egget og si om og om igjen: «Io Hekate, Io Chtonia.» Når du føler at det er nok, si med dine egne ord at du frigjør deg selv fra all negativ innflytelse i navnet til Hekate Chtonia.

Legg hvitløken/løken/egget tilbake på skrinet.

Ta vannet i hendene dine. Be Hekate Einalia med dine egne ord om å velsigne vannet, å fylle det med sin kjærlighet og sitt lys. Se for deg at Hekate dypper sine brennende fakler i vannet og vannet begynner å gløde med et vinrødt lys. Dryss vannet over deg selv flere ganger og gjenta: «Io Hekate, Io Einalia.» Mens du gjør dette se for deg at vannet renser deg og at Gudinnens kjærlighet fyller deg. Når du føler at det er nok, be Hekate Einalia om å rense deg og velsigne deg. Ta litt vann på pannen din og velsign deg selv i Hekate Einalias navn.

Ta røkelsen ut av bollen og be til Hekate Ourania om å velsigne og rense deg. Rens deg selv med røkelsen. Se for deg at du begynner å gløde og skinne og at all gjenværende negativitet forlater deg. Si flere ganger: «Io Hekate, Io Ourania.» Når du føler at det er nok, rens deg selv en siste gang og velsign deg selv i navnet til Hekate Ourania.

Sett røkelsen tilbake i bollen.

Ta det røde/gule/hvite lyset og bruk flammen til et av de andre lysene til å tenne det. Hold det opp rett foran deg så gjenskinnet fra lyset kan nå deg. Be Hekate Soteira om å rense deg med lyset sitt. Se for deg at Gudinnen står foran deg med faklene sine og at hun peker på deg med dem. Se for deg at flammene hennes begynner å rense deg, velsigne deg, helbrede deg og transformere deg. Se for deg at ilden hennes brenner inni deg og at du skinner like sterkt som en stjerne i mørket, velsignet av hennes brennende fakler. Mens du ser for deg dette si: «Io Hekate, Io Megiste, Epiphanestate, Soteira.» La den guddommelige ilden hennes transformere deg. Når du føler at det er nok, åpne øynene og se inn i ilden. Be til Hekate Soteira og be henne om å velsigne deg med hennes guddommelige ild av kjærlighet, sannhet og tro. Se nok en gang for deg at ilden hennes brenner sterkt inni deg. Sett lyset tilbake på plass. Hekates hellige ild brenner nå på skrinet ditt, omfavnet av symboler for jord, hav og himmel.

Del 5: Takk og avslutning av ritet

Nå kan du meditere, ta glede i Hekates nærvær, spå, spille et instrument, danse eller gjøre andre andaktshandlinger til Hekate. Eventuelt kan du takke henne og avslutte ritet.

Takk henne med dine egne ord. Be henne om å veilede deg med lyset sitt, beskytte deg og hjemmet ditt og ta med velsignelsene sine inn i livet ditt.

Se for deg at hun forsvinner fra skrinet, men vit at en gnist av nærværet, kraften og energien hennes er knyttet til statuen/bildet og flammene på skrinet ditt.

Se for deg at den hellige sfæren rundt deg begynner å avta. Den strømmer inn i flammene på skrinet ditt og i hjertet ditt.

Press hendene mot gulvet og se for deg at all overflødig energi strømmer ned i jorda.

Notater

Tilnavnene brukt

Pasikrateia: Allmektig.

Chtonia, Einalia & Ourania: Jord, hav og himmel.

Megiste: Mektigste.

Epiphanestate: Mest manifestert, mest skinnende/lyseste.

Soteira: Frelser.

Gjentakelse:

Du kan utføre dette ritualet daglig i februar eller så ofte som mulig. Ritet er laget for å utføres regelmessig og vil bygge opp kraft og energi hver gang du utfører det.

Du må utføre delen med å gi eplet/granateplet til Hekate kun første gang du utfører ritet og kan la det bli på skrinet. Når det begynner å råtne må du ta det med til en korsvei og bruke et nytt eple/granateple for videre utførelse av ritet. Dette må du tilby henne på nytt på samme måte som du gjorde det første eplet/granateplet.

Hvitløk, løk og egg

Disse har en lang historie i renselsesriter og helbredende folkemagi. Du kan bruke en hvitløk, et egg eller en løk for hver gjentakelse gjennom februar, eller du kan bruke en helt til du føler at den er full. Ta med hvitløken/egget/løken til en korsvei og legg den fra deg. Forlat korsveien uten å se deg tilbake. Du kan også legge fra deg restene av røkelsen og vannet du brukte.