Hellenic – Monotonic

Hellenic – Rite of Her Sacred Fires (RoHSF)
Η Τελετή των Ιερών Της Φλογών
Γραμμένη από την Sorita d’Este ( www.sorita.co.uk) για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του ανθολογίου “Hekate Her Sacred Fires” ( http://avaloniabooks.co.uk/catalogue/greece-rome-balkans/hekate-her-sacred-fires/) και ως μια πράξη αφιέρωσης και ευγνωμοσύνης προς τη Θεά Εκάτη.
___________________________________________________________________________
Η τελετή γράφθηκε για την Πανσέληνο της Πέμπτης 27ης Μαΐου 2010 και επαναλαμβάνεται στην Πανσέληνο κάθε Μάη από όλους όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη Θεά Εκάτη και να αφιερώσουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερη κατανόηση των Μυστηρίων Της. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ή στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης τελετής, με ή χωρίς επίσημο τελετουργικό χώρο -αυτό εξαρτάται από το άτομο. Είναι προτιμότερο (αλλά όχι υποχρεωτικό) τα λόγια και οι κινήσεις της τελετής όπως γράφονται παρακάτω να μείνουν αναλλοίωτα, παρόλα αυτά είτε είναι για πνευματικούς είτε για μαγικούς είτε για προσωπικούς λόγους, αν επιθυμείτε να αλλάξετε κάποιο τμήμα της τελετής, σας δίνεται η άδεια να το κάνετε με την προϋπόθεση να μην αλλάξετε τον σκοπό της τελετής.
___________________________________________________________________________
Προετοιμασία:
Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την τελετή ανενόχλητος/-η. Θα χρειαστείτε ένα κερί (ή μια άλλη μορφή λατρευτικής φλόγας όπως ένα λύχνο ή την φωτιά μιας εστίας) και κάτι για να το ανάψετε. Ίσως θελήσετε να αφιερώσετε/καθαγιάσετε το κερί, ή όποια άλλα υλικά θα χρησιμοποιήσετε σε με τρόπο που να ταιριάζει στην συνήθη παράδοση με την οποία δουλεύετε, αλλιώς απλά σιγουρευτείτε πως είναι καθαρό.
Προοίμιο:
Κάντε τον εαυτό σας να νιώσει άνετα, πάρτε βαθιές ανάσες και βρείτε ένα σημείο ισορροπίας: του μυαλού, της ψυχής και του σώματος, που θα σας παρουσιάζει περήφανο/-η και όμορφο/-η στον κόσμο. Αναπνεύστε βαθιά και βρείτε τη φωνή σας, την φωνή με την οποία θα πείτε λόγια αληθινής και αγνής πρόθεσης. Αναπνεύστε βαθιά και επικαλεστείτε την ελευθερία μέσα στην καρδιά σας έτσι ώστε να είστε ικανός/-ή να εκφραστείτε με αγνότητα της πρόθεσης και δύναμη της επιθυμίας.
Τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω στην καρδιά σας (3 χτύποι της καρδιάς), τον δείκτη και τον μέσο του κυρίαρχου χεριού σας στα χείλη σας (3 χτύποι της καρδιάς) και μετά στο μέτωπό σας (3 χτύποι της καρδιάς). Τώρα κλείστε τους αντίχειρές σας σε γροθιές και σηκώστε και τα δύο χέρια σας προς τον ουρανό.
Ανοίξτε τις παλάμες σας, η αριστερή προς τα πάνω και η δεξιά προς τα κάτω και επικαλεστείτε τη Θεά.
Επίκληση:
Σε επικαλούμαι Ηγεμόνη του ουρανού, της γης και της θαλάσσης,
από τα μυστήριά σου της νύχτας και της ημέρας,
από το φως της σελήνης και τη σκιά του ηλίου.
Σε επικαλούμαι Κυρά της ζωής του θανάτου και της αναγέννησης.
Αναδύσου τώρα από τον κόσμο των σκιών για να θρέψεις την ψυχή μου και να φωτίσεις το μυαλό μου.
Τρίμορφη Κυρά Τριοδίτι
Σε παρακαλώ Κλειδούχε, Κυρά των ψυχών που περιπλανώνται την νύχτα,
να φέρεις την σοφία σου από τα αστέρια
και το φως των αστέρων από το σκότος.
Δημιουργέ της ζωής!
Θεά του βασιλείου των σκιών! Φωσφόρε Βασίλισσα!
Ψιθύρισε τώρα τα μυστικά σου!
Ουρανία, Χθονία, Πυρφόρε!
[Σηκώστε τα χέρια σας με τις παλάμες προς τον ουρανό(3 χτύποι της καρδιάς) και μετά αγγίξτε το έδαφος με τις παλάμες σας.]
[Καθίστε μπροστά από το κερί και προετοιμαστείτε να το ανάψετε.]
[Πάρτε 3 βαθιές ανάσες και επιτρέψτε στις αισθήσεις σας να αφυπνιστούν.]
Πείτε:
Εκάτη, σύντροφε και οδηγέ στα μυστήρια,
ανάβω αυτή την ιερή φλόγα προς τιμήν σου (εδώ ανάψτε το κερί)
Είθε το φως της να ενώνει τα αστέρια και τις πέτρες, τον ουρανό και τη γη.
Με αυτή τη φλόγα εκφράζω την επιθυμία μου για μεγαλύτερη κατανόηση των μυστηρίων σου.
ΑΣΚΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΙ ΕΡΩΝ ΟΡΕΩΝ ΙΩΡ ΜΕΓΑ ΣΑΜΝΥΗΡ ΒΑΥΙ (3 φορές)
ΦΟΒΑΝΤΙΑ ΣΕΜΝΗ
Μεγάλη Εκάτη που γυρίζεις τον ιστό των αστεριών και κυριαρχείς στην σπείρα της ζωής, οδήγησέ με σε μονοπάτια κατανόησης.
Από Σταυροδρόμι σε Σταυροδρόμι,
οι Δαδούχοι και οι Κλειδούχοι των Μυστηρίων σου πάντα θα βρίσκουν ο ένας τον άλλον.
[Τώρα καθίστε και παρακολουθήστε τη φλόγα να τρεμοπαίζει και να χορεύει, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εστιάσει στα διαφορετικά χρώματα της φλόγας, τα κίτρινα και τα κόκκινα, τα μπλε και τα λευκά, και το μαύρο. Αν θελήσετε μπορείτε να διαλογιστείτε πάνω στη φλόγα, κοιτώντας για οράματα ή οιωνούς. Παρομοίως, μπορείτε να σβήσετε το κερί και να αφήσετε τον πραγματικό εαυτό σας να ακτινοβολεί τα όμορφά του μυστήρια από αυτή την ημέρα και πέρα, με την φλόγα των φωτιών της Εκάτης που συνεχίζει να καίει μέσα στην καρδιά σας!]
Εκδιώκω τώρα τις σκιές της αμφιβολίας από το μυαλό μου,
γεμάτος/-η από την σιωπή και την ζεστασιά της ένωσης μας.
Νιώθω την χρυσαφένια σου λάμψη μέσα στην καρδιά μου
και το μεγαλείο της γνώσης στο μέτωπό μου.
Είμαι μαθητής/-τρια των μυστηρίων σου.
Σβήστε την φλόγα και τότε βάλτε τα χέρια σας στην καρδιά σας (3 χτύποι της καρδιάς), τον δείκτη και τον μέσο του κυρίαρχου χεριού σας στα χείλη σας (3 χτύποι της καρδιάς) και μετά στο μέτωπό σας (3 χτύποι της καρδιάς).
Ανοίξτε τις παλάμες σας προς τον ουρανό και μετά αγγίξτε τη Γη.

 

Hekate Shrine - Ara Phoenix

Hekate Shrine – Ara Phoenix